Останні статті

Стандарти Volvo (VDS)

Перша вантажівка Volvo з'явилася на світ у 1928 році. З цього часу компанія стрімко розвивалася і стала одним із провідних виробників у світі. Для своїх двигунів Volvo розробила серію стандартів – VDS (Volvo Drain Specifications).

Коротке зведення стандартів VDS (Volvo Drain Specifications).



VDS. Стандарт на подовжені інтервали заміни для моторних масел, що застосовуються в дизельних двигунах з турбонаддувом.
Базові вимоги:
- в'язкості SAE 15W-40 або 10W-30;
- якість не нижче за API CD.



VDS-2. Стандарт розроблений для двигунів Volvo Євро-2, які відповідають європейським вимогам 1996 року щодо токсичності відпрацьованих газів. Зазвичай олії VDS-2 відповідають вимогам ACEA E3 та API CG-4. Мастила VDS-2 - для вантажних автомобілів Volvo, вироблених до 2004 року включно.
Базові вимоги:
- в'язкості SAE 5W-30, 5W-40, 10W-30, 10W-40 або 15W-40 (інші в'язкості вимагають додаткової угоди з Volvo Truck Corporation);
- якість не нижча за АСЕА Е1-96.



VDS-3. Стандарт розроблений для двигунів Volvo Євро-3, але також рекомендований для більш ранніх моделей. Масла VDS-3 не рекомендуються для автомобілів з сажовими двигунами (DPF). Масла VDS-3 добре протистоять утворенню сажі, перешкоджають відкладенням на поршнях і гільзах циліндра, захищають від зносу. Зазвичай олії VDS-3 відповідають API CI-4 та ACEA E7.



VDS-4. Стандарт VDS-4 розроблено для всіх двигунів, вироблених після 2007 року для автомобілів Volvo з системою EGR (Exhaust Gas Recirculation), фільтрами сажі DPF (Diesel Particulate Filters) та/або системою SCR (Selective Catalytic Reduction). Олії категорії Low SAPS (низька зольність) для двигунів, що працюють на ULSD-паливі (дизельне паливо з ультра-низьким вмістом сірки). Зазвичай відповідають API CJ-4 та ACEA E9 . У порівнянні з API CJ-4 характеризується більш жорсткими граничними значеннями при тестуванні на двигунах Mack T-12, Cummins ISM та Cummins ISB, а також двигунах Volvo D12D



Схематичні відмінності стандартів Volvo (VDS) можна зобразити так:

стандарти VDS

Масла NORTH SEA з допусками Volvo (VDS).

TIDAL POWER SCR 5W-30

TIDAL POWER SCR 10W-40

TIDAL POWER SPECIAL UHPD 10W-40

TIDAL POWER HDX 10W-40

TIDAL POWER HDX 15W-40